Šošovica z Feneosu P.D.O. 500gr
Jeden z prvých rastlinných druhov, ktoré človek začal kultivovať.
S približne 30% ich kalórií z bielkovín má šošovica tretiu najvyššiu hladinu bielkovín v ktorejkoľvek strukovine.
Časopis „Zdravie“ vybral šošovku ako jednu z piatich najzdravších potravín. Nízka hladina ľahko stráviteľného škrobu (RDS) 5% a vysoká hladina škrobu s pomalým trávením (SDS) 30% spôsobujú, že šošovica je pre ľudí s cukrovkou veľmi dôležitá. Zvyšných 65% škrobu je rezistentný škrob klasifikovaný ako RS1, vysoko kvalitný rezistentný škrob, ktorý obsahuje 32% amylózy.
Šošovica je dobrým zdrojom železa a obsahuje viac ako polovicu povoleného denného príspevku pre jednu osobu v šálke kávy.
Množstvo vyprodukované v našom regióne, z tejto skutočne zaujímavej strukoviny, je minimálne. Z tohto dôvodu a v súlade so zásadami a filozofiou, s ktorou pracujeme, sme sa rozhodli začleniť túto strukovinu do našich produktov a pracovať s konkrétnymi výrobcami v Thesálii.