Cícer 500gr
Prémiové strukoviny z Ekologického poľnohospodárstva. Skladujte na tmavom a suchom mieste pri teplote 20st. Nutričné hodnoty na 100gr: Energia: 376kcal, Vláknina: 15,8g, Tuky:5,4g z toho nasýtené:0,5g Cholesterol: 0g, Karbohydráty: 61,6g z toho cukry:3,4g, Vláknina: 0g, Bielkoviny: 20,2g, Soľ:0,02g. Minimálna trvanlivosť do: viď. balenie. Krajina pôvodu: Grécko.
Cícer, pôvodne pestovaný v Stredomorí je v gréckej strave veľmi dôležitou výživnou potravinou, ktorá poskytuje bohatý obsah bielkovín, vlákniny a niektorých minerálov z potravy, ako je železo a fosfor. Obsahuje tiež vápnik, draslík, vitamíny s komplexom B a vitamín K.
Vysoký obsah vlákniny, draslíka, vitamínu C a vitamínu B-6 podporujú zdravie srdca. Cícer obsahuje významné množstvo vlákniny, čo pomáha znižovať celkové množstvo cholesterolu v krvi, čím sa znižuje riziko srdcových chorôb. Výskum ukazuje, že zahrnutie cíceru do stravy znižuje množstvo lipoproteínu s nízkou hustotou alebo zlého cholesterolu v krvi.
Udržiavanie nízkeho obsahu sodíka (s nízkym obsahom soli) je nevyhnutné na udržanie nízkeho krvného tlaku, avšak zvýšenie príjmu draslíka môže byť rovnako dôležité z dôvodu jeho vazodilatačných účinkov. Podľa prieskumu Národného ústavu zdravia a výživy spĺňa denné odporúčanie 4 700 miligramov menej ako 2% dospelých v Spojených štátoch.
Cícer sa odlišuje od všetkých ostatných strukovín vynikajúcim obsahom proteínov, ktoré poskytujú pre ľudský organizmus esenciálne aminokyseliny, najmä aminokyseliny metionín.
Cícer ako bohatý zdroj vitamínov, minerálov a vlákniny, môže ponúknuť celý rad zdravotných výhod, napríklad zlepšenie trávenia, pomoc pri regulácii hmotnosti a zníženie rizika niekoľkých chorôb. Vzhľadom na to vám dôrazne odporúčame, aby ste do stravy pridali cícer!
Berte do úvahy, že množstvo cíceru vyprodukované v našom regióne je obmedzené, a preto sme sa rozhodli spolupracovať so spoľahlivými výrobcami z Tesália, aby sme zaistili, že naše výrobky spĺňajú najvyššiu úroveň kvality.